sadsad x
asdasd
Blue Point Kedi Bakımı ve Özellikleri
03 Mayıs 2024

Blue Point Kedi Bakımı ve Özellikleri

Blue Point kedisi, çarpıcı güzelliği ve çekiciliğe ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Bu kedi ırkı siyam kedileri ile fiziksel özellikler olarak benzerlik gösterir. Blue Point kedisinin en belirgin özelliği yüz tüylerinin, bedenlerinden farklı olmasıdır. Sizler için blog içeriğimizde Blue Point kedisi hakkında bilgilerden bahsedeceğiz.

Blue Point Kedi Özellikleri

Blue Point kedisi, güzelliği ile hafızalara kazınmış bir kedi türüdür. Benzersiz renk notaları ile çok zarif bir görünüme sahiptir. Sevdiklerine karşı sadık ve şefkatlidir. Sosyal olmayı seven arkadaş canlısı bir ırk olduğunu belirtmek isteriz. Aynı zamanda oldukça enerjik ve eğlenceli bir mizaca sahiptirler. Muhteşem bir oyun arkadaşı olacağından şüpheniz olmasın. Farklı evcil hayvan ve çocuklarla iyi anlaşabilirler.

Ebeveynine ile duygusal bağ kurma konusunda oldukça iyi olan Blue Point kedileri, ayrılık kaygısı yaşama eğilimindedirler. Bu nedenle küçük dostunuza vakit ayırmalı ve stres düzeyini azaltmalısınız.

Blue Point kedisi ilgi odağı olmayı çok seven sosyal canlılardır. Bu nedenle çeşitli ihtiyaçlarını ve düşüncelerini mırlamaları ile ifade etmekten çekinmez. Sizinle, kedi dilinde sohbet etmeyi de sevdiğini eklemek isteriz.

British Blue Point kedi özelliklerinden bahsederken sosyal olmayı sevdiklerinden bahsetmiştik. Blue Point kedisi, sosyal olmasına rağmen oldukça hassas olabilir. Ani değişimlerden çok hoşlanmazlar ve buna bağlı olarak farklı tepkiler verebilirler. Blue Point kedisi, kendini güvende hissettiği devamlılığı olan ortamlarda yaşamayı sever.

British Longhair Blue Point kedi özelliklerine, oldukça zeki ve meraklı varlıklar olduklarını ekleyerek devam edelim. Seçeceğiniz aktiviteleri bu yönde planlayabilirsiniz. Bu şekilde kedinizin mutlu olmasına olanak sağlayabilirsiniz.

Blue Point Kedisi Bakımı ve Beslenmesi

Blue Point kedisinin bakım ve beslenme rutinleri diğer ırklarla benzer özellikler taşıyor olsa da özel bakım gerektiren rutinleri de mevcuttur. Siz de “Blue Point hangi mama yer?” ve “British Blue Point tüy döker mi?” sorusuna yanıt arıyorsanız, yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Beslenme: Blue Point kedi cinsinin beslenmesinde, uygun içeriklerde hazırlanmış mamaların kullanımı önerilir. Siz de Blue Point kedisi yetişkinler için özel olarak tasarlanmış özel ırk kedi maması  ile süreci devam ettirebilirsiniz. Ayrıca kedinizin yaşına ve ihtiyaçlarına uygun mama seçimi, kaliteli yaşam sürmesi için oldukça önemlidir. Kedinizin, yaşına ve enerji ihtiyacına göre ihtiyaç duyduğu beslenme rutinleri farklıdır. Bu nedenle Blue Point kedi yavrusu için, gelişimini ve enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik geliştirilmiş, yavru kedi maması ile süreci devam ettirmelisiniz.

Tüy Bakımı: Diğer ırklarda olduğu gibi Blue Point kedisi için de tüy bakımı oldukça önemlidir. Kedinizin özellikle mevsim geçişlerinde tüy dökme oranı artar. Bu nedenle düzenli tüy bakımı oldukça gereklidir. Blue Point kedinizin tüylerini düzenli aralıklarla fırçalamanız, ölü tüylerin atılımına yardımcı olurken aynı zamanda temizlenme sırasında fazla tüy yutumunun da önüne geçmenize olanak sağlar. Kedinizin tüy bakımında kedi tarağı  ürünlerini kullanarak süreci sağlıklı şekilde yönetebilirsiniz.

Düzenli fırçalama işlemi sayesinde kedinizin tüylerinde düğüm oluşma riskini minimum seviyede tutabilirsiniz. Gelelim “British Blue Point kedi tüy döker mi?” maalesef tüy döker. Tüy dökme miktarı her kedide farklıdır. Bu nedenle tüy bakımı son derece önemlidir.

Tırnak ve Göz Bakımı:Blue Point kedi bakımında diğer önemli noktada düzenli tırnak bakımıdır. Kedinizin tırnaklarını sık aralıklarla kontrol etmelisiniz. Kedinizin tırnaklarını uygun ürün kullanarak düzenli olarak kısaltmalısınız. Hem evdeki eşyaların zarar görmemesi için hem de kedinizin pati sağlığı için bu önemlidir.

Blue Point kedinizin göz bakımını da ihmal etmemelisiniz. Veteriner hekiminizin uygun gördüğü ürünler ile göz bakımını düzenli olarak yapmalısınız.

Egzersiz: Blue Point kedilerin enerjik yapılarından bahsetmiştik. Kedinizin enerjisini atabilmesi, psikolojik sağlığının korunmasında önemlidir. Bu nedenle kedinize hem güzel vakit geçirebileceği hem de enerjisini atabileceği aktiviteler temin etmelisiniz.

Temizlik: Her canlıda olduğu gibi hijyen bu kedi ırkı içinde önemlidir. Blue Point kediniz için sağlıklı alanlar oluşturmak sizin görevinizdir. Bu nedenle yaşam alanlarının temiz olduğundan emin olmalısınız. Tuvalet kabı temizliğini düzenli aralılarla yapmalısınız.

Blue Point kedinizin mama kabının ve su kabının temiz olduğundan emin olmalısınız. Sık aralıklarla mama ve su kabının temizliğini yapmalısınız.  

Bu bakımlara ek olarak düzenli veteriner hekim kontrollerini de ihmal etmemelisiniz. Kedinizin sağlıklı gelişimi için en doğru bilgiyi veteriner hekiminizden alabilirsiniz. Bu nedenle düzenli kontroller mevcut sağlığının korunmasında ve gelişiminde önemlidir.

Blue Point Kedisi Genetik Hastalıkları

Bu kedi cinsi, zarif ve mavi tonlara sahip kürk rengi ile tanınır ama maalesef bu zarafetinin altında yatkın olduğu sağlık sorunları da vardır. Şimdi sizler için yatkın oldukları sağlık sorunlarına kısaca değinmek istiyoruz.

Polikistik böbrek hastalığına, genetik yatkınlığı söz konusudur. Bu hastalık böbreklerde sıvı dolu keseciklerin oluşumu ile karakterize bir rahatsızlıktır. Tedavi edilmez ise ilerleyen dönemlerde böbrek fonksiyonlarını bozabilir.

Retina dejenarasyonu yatkın olduğu bir başka sağlık sorunudur. Özellikle yaşlı kedilerde daha sık rastlanan bu rahatsızlık, görme fonksiyonlarını etkilemektedir.

Üst solunum yolu enfeksiyonları benzer ırklarda olduğu gibi bu ırk için de yatkınlığının olduğu bir sağlık sorunudur.

Bu nedenle veteriner hekim kontrolleri sağlıklı yaş almaları ve ömür süreleri için önemlidir.

Blue Point Kaç Yıl Yaşar?

Yazımızda bahsetmiş olduğumuz gibi bu zarif ırkın, yatkın olduğu bazı sağlık sorunları mevcuttur. Bu nedenle özellikle belirttiğimiz gibi veteriner hekim kontrolleri çok önemlidir. Düzenli bakım ve beslenme olanakları sunulduğunda ortalama olarak 13 ila 15 yıl arası yaşayabilmektedirler. Bahsetmiş olduğumuz değerlerin farklılık gösterebileceğini belirtmek isteriz. Yaşam standartları ve genetik rahatsızlıklar gibi faktörler bu sürenin değişmesinde etkilidir.

Blue Point Kedisi Çiftleşme

Sizler için bu başlık altında kısaca çiftleşme bilgilerine değineceğiz. Siz de “Blue Point kedi kaç yavru doğurur?” ve “Blue Point kedi hangi cinsle çiftleşir?” sorularının yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Her ırkta olduğu gibi bu kedi ırkı içinde çiftleşme son derece önemli ve titizlik isteyen bir süreçtir. Bu türün çiftleşme isteği davranışı, diğer ırklarla benzer özellikler taşımaktadır. Belirtileri takip etmeli ve uygun zaman ve yaş aralığında kedinizi çiftleştirmelisiniz.

Dişi kediler, 6 ila 9 aylık olduğunda ergenliğe giriş yaparlar. Kediniz için en sağlıklı çiftleşme yaşı 12 ila 18 ay arasıdır. Gebeliğe vücudunun hazır olması, sürecin sağlıklı ilerlemesi için önemlidir. Bu nedenle çiftleşme davranışını gerçekleştirmeden önce veteriner hekiminize danışmanız sağlıklı olacaktır.

Çiftleşme belirtilerine kısaca değinerek yazımıza devam edelim;

Hazırlık: Dişi kedinin kızgınlık dönemine girdiğini, vücut dilinden anlamanız mümkündür. Genellikle kızgınlık döneminde erkek kediye karşı ilgisi fazladır. Daha gergin olurlar. Yüksek sesle miyavlama ve kuyruk kaldırma gibi davranışlar sergileyebilir.

Erkek Kedinin Tepkisi: Erkek kediler, çiftleşme için dişinin hareketlerini gözlemler ve uygun pozisyonu alır.

Çiftleşme Süreci: Çiftleşme süreci genellikle birkaç dakika sürmektedir.

Gebelik ve Doğum: Başarılı bir çiftleşme sonrası gebelik durumu oluşabilir. Ortalama gebelik süresi 60 ila 65 gün sürer. Bu süre sonucunda yavrular dünyaya gelir. Blue Point kedisi ortalama olarak 4 ila 6 yavru dünyaya getirir. Böylelikle “Blue Point kedisi kaç yavru doğurur?” sorusuna da yanıt vermiş olduk.

Her kedi ırkında olduğu gibi burada da önemli olan konular vardır. Kedinizin çiftleşme için uygun özellikleri taşıyor olması mevcut sağlığını korumada ve doğacak olan yavruların sağlığı için önemlidir. Kedinizin bedenen gebelik sürecine hazır olup olmadığını veteriner hekiminize danışarak belirleyebilirsiniz. Çiftleşme için seçmiş olduğunuz erkek kedi, cins ve ırk olarak aynı olmalıdır. Böylelikle “Blue Point kedi hangi cinsle çiftleşir?” sorusuna da yanıt vermiş olduk.

Bir ayrı nokta da çiftleşme için seçmiş olduğunuz kedilerin genetik testlerinin yapılmasıdır. Çiftleşme öncesi her iki cins içinde bu testlerin yapılması sağlıklı bir gebelik ve doğuma olanak sağlar.

Gebelik döneminde kedinizin beslenmesine önem vermeli ve uygun içeriğe sahip mamalar ile beslendiğinden emin olmalısınız.

Gebelik, doğum ve doğum sonu titizlik gerektiren bir süreçtir. Kedinizin bu süreçleri sıkıntısız geçirebilmesi için uygun ortam ve şartları sağlamalısınız.

Kedinizin sağlıklı bir ömür geçirebilmesi için en doğru bilgiyi veteriner hekiminizden alabileceğinizi belirterek yazımızı burada noktalıyoruz. Keyifli okumalar.

Paylaş:
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.